Το Πρωινό του Ξενοδοχείου Γλαρέντζα
Πιστοποιημένο Ελληνικό Πρωινό Ανωτέρας Ποιότητας

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΓΛΑΡΕΝΤΖΑ

Σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από τη ζεστασιά την αυθεντικότητα και το γούστο του, σάς προσκαλούμε να πάρετε γεύση και χρώμα από τη ζωή μας.

Είναι γνωστό σε όλους, πόσο ωφέλιμο και υγιεινό είναι να ξεκινά κάποιος την ημέρα του με ένα πλήρες πρωινό. Έχει άλλωστε επικρατήσει και υιοθετηθεί η άποψη ότι το πρωινό είναι στην ουσία το γεύμα των διακοπών, προκειμένου να έχουμε μια γεμάτη δραστηριότητες, δράση και περιπέτειες ημέρα.

Το ελληνικό πρωινό λοιπόν είναι πλούσιο και ποικίλει από τόπο σε τόπο διαμορφώνοντας έτσι την παράδοση, σε συνδυασμό με την ομορφιά και το μεγαλείο της χώρας μας, αφού τόσο στην αρχαία Ελλάδα όσο και στην Μικρά Ασία (τόπος καταγωγής μας), έχουμε κληρονομιά αυτών των πρώτων υλών , οι οποίες μας δίδουν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας.

Οι πρώτες ύλες αυτές οι οποίες διαλέγονται με υπευθυνότητα και μόνο με βάση την ποιότητα και μαγειρεύονται εδώ στο ξενοδοχείο μας με αγάπη, με μεράκι και επιτρέψτε μου την υπερβολή με ευλάβεια από την κα Κική, η οποία εδώ και σαράντα χρόνια δίνει όλο της τον εαυτό προκειμένου να μας μεταφέρει μέσα από τις παραδοσιακές συνταγές της, την Ελληνική κουλτούρα της παραδοσιακής ελληνικής οικογενείας όπως έμαθε από την μητέρα της και από τη γιαγιά της. Επίσης, είναι και πρόθυμη, όταν υπάρχει ζήτηση να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της σε όποιον επιθυμεί παρασκευάζοντας τα εδέσματα ενώπιον τους εξηγώντας τον τρόπο παρασκευής τους έτσι ώστε όταν γυρίσουν στην πατρίδα τους να γνωστοποιήσουν σε φίλους και συγγενείς τι πρόσφερε το Ελληνικό Πρωϊνό.

Για την δική μας οικογενειακή επιχείρηση έχουμε ως αρχή και αψηφούμε το κατεστημένο και δεν προσφέρουμε ένα αδιάφορο «διεθνές» πρωινό αλλά δίνουμε σε αυτό το ύφος, το χρώμα, την παράδοση και την ένταση όπως είναι άλλωστε και η χώρα μας , η οποία λάμπει ξεχωριστά ο ήλιος της, το φεγγάρι της, τα βουνά της, η θάλασσα της, ο αέρας της.

Γι αυτό λοιπόν δίνουμε έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών, των καρυκευμάτων ώστε να αναδύονται όλες τους οι γεύσεις και τα χρώματα προς τέρψιν των τριών αισθήσεών (της όρασης της γεύσης κα όσφρησης.)

Έτσι μπορείτε να απολαύσετε ομελέτες και σουτζούκια με τα αρώματα, δίχως πολύπλοκες σάλτσες, εμπλουτισμένα με καρυκεύματα σε ισορροπημένες δόσεις. Λαχανικά, φρούτα {φράουλες Μανωλάδας που γονιμοποιούνται με μέλισσες και κατεξοχήν φυσικούς τρόπους}, γαλατόπιτα και μέλι.

Ανάμεσα στα καθημερινά σπιτικά γλυκίσματα εντάσσονται επίσης και ο σιμιγδαλένιος χαλβάς και τα γαλακτερά γλυκά, το ρυζόγαλο.

ΤΥΡΙΑ & Πρωινό

Τα λευκά και κίτρινα τυριά, έχουν το καθένα ξεχωριστή γεύση, ιδιαίτερα τα παλαιωμένα και αυτά που έχουν μέσα μπαχαρικά και βότανα και το γνωστό λαδοτύρι.

Υπέροχες ελιές από τους ελαιώνες μας, τους οποίους μπορείτε να επισκεφθείτε, Μαύρες, πράσινες, γεμιστές, μικρές-μεγάλες, ψωμωμένες και γλυκές! Επίσης παραδοσιακό πρωινό με ντομάτα, αγγούρι, ελιές, λευκό τυρί, καϊμάκι. Το μενού του πρωινού περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από ομελέτες, τοστ και σάντουιτς, αρτοποιήματα, τσάγια και χυμούς και φυσικά τον καυτό καφέ που θα σας ζεστάνει τα κρύα πρωινά του χειμώνα, αλλά και εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να μας ζητήσετε ζεστό να σας σερβίρουμε, φρέσκο γάλα με αφρό {αυτό συμβαίνει στο φρέσκο γάλα όταν ζεσταθεί, είναι δηλαδή το βούτυρο από το γάλα}.

Στην ξύλινη τάβλα του πρωινού θα βρείτε το ζεστό ψωμί που είναι ζυμωμένο με προζύμι.

Το υπέροχο μας (καϊμακι) βουτυρο με μέλι

Σας δινουμε μια γεύση Παρασκευής του. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το μέλι έως ότου η θερμοκρασία του φτάσει στους 40°C, δηλαδή έως ότου γίνει ρευστό και ελαφρώς χλιαρό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα. Ομογενοποιούμε ανακατεύοντας πολύ καλά και γεμίζουμε ένα βάζο. Φυλάμε το άλειμμα στο ψυγείο. Επειδή στην ψύξη διαχωρίζεται το βούτυρο από το μέλι, κάθε φορά που το βγάζουμε για να σερβίρουμε, το ανακατεύουμε καλά. Δεν χρειάζεται όμως να περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να το αλείψουμε, αφού λόγω του μελιού διατηρείται μαλακό.

Από άλλα βότανα που χρησιμοποιούμε στη σαλάτα είναι και το Κρίταμο που το μαζεύουμε το καλοκαίρι και φτιάχνουμε σαλάτες με σκόρδο και ξύδι και λάδι.

ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ

Σπιτικά γλυκά του κουταλιού βύσσινο , πορτοκαλί, περγαμότο , σταφύλι, κυδώνι με το εξαιρετικό άρωμα αρμπαρόριζας, που μπορείτε να τα συνδυάσετε με το στραγγιστό γιαούρτι και να έχετε μια γεύση που θα την θυμάστε για αρκετό καιρό. Αλλά και σπιτικές μαρμελάδες φράουλα, σύκο , πορτοκάλι, ροδάκινο, βανίλια-δαμάσκηνο.

Στις γευστικές μας συνήθειες συνυπάρχουν και τα νηστήσιμα παραδοσιακά εδέσματα της κυρά Κικής, ταραμοσαλάτα, ταραμοκεφτέδες αλλά και πουρές πατάτας με σκόρδο και ζωμό χλωρού φασολιού, μηλόπιτα και νηστήσιμα κέικ.

Το γλυκό των Χριστουγέννων είναι οι κουραμπιέδες {με φρέσκο βούτυρο , καβουρντισμένα αμύγδαλα, φρέσκο ελαιόλαδο, μαστίχα Χίου και ζάχαρη άχνη} και τα φοινίκια που συμβολίζουν τον σπαργανωμένο Χριστό, αλλά και τα γνωστά σε όλους μελομακάρονα και δίπλες με ντόπιο μέλι , κανέλα και φρεσκοτριμενο γαρίφαλο.

Το Πάσχα τα πασχαλινά κουλούρια της κ. Κικής θα σας εντυπωσιάσουν , σε συνδυασμό με τα φρέσκα αυγά από τις κότες μας βαμμένα κόκκινα και για τους μικρούς μας επισκέπτες σε διάφορα χρώματα, αλλά και αυγά από φραγκόκοτες και χήνες που είναι γνωστά για τις ιδιαίτερα θρεπτικές τους ουσίες, για ένα ιδιαίτερα θρεπτικό πρωινό.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΔΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΜΑΣ

(α) Η περίφημη και ξακουστή για τη νοστιμιά της Αστακοσαλατα {ένα dip με γιαούρτι στραγγιστό από φάρμα της περιοχής με μαγιονέζα από φρέσκα αυγά από τις κότες μας, κρεμμύδι καλυβεϊκο (νομού Ηλείας), αλλά με διάχυτη τη γεύση του φρέσκου αστακού και της καραβίδας από το δικό μας αλιευτικό «ΠΕΤΡΟΣ-ΜΑΡΙΑ» που καθημερινά κατά την αλιευτική του περίοδο μας προμηθεύει με φρέσκα αλιεύματα, αρκετό λεμόνι και φυσικά φρεσκοτριμμενο πιπέρι}.

Η γευστικότατη τονοσαλατα , με τόνο σιγοβρασμένο και διατηρημένο μέσα σε φρέσκο ελαιόλαδο, ξέρετε από το δικό μας λάδι – από τις ελιές που είχε φυτέψει ο παππούς Πέτρος με την γιαγιά Μαρία όταν ήρθαν από την Μικρά Ασία, και με μαρούλια φρέσκα από τους ντόπιους παραγωγούς, αλλά και αβοκάντο που καλλιεργείται στο διπλανό χωριό και φρέσκες κόκκινες ζουμερές ντομάτες.

Υπεροχο φρεσκοβρασμενο ξιδάτο χταπόδι με φρέσκια ρίγανη από τον μπαξέ μας.

(β) Το παραδοσιακό μας κουσκουσέ {μικρές ζυμαρένιες μπαλιτσες από αυγό , αλεύρι ελαιόλαδο φρέσκο γάλα και φρεσκοτριμενο πιπέρι. Φτιαγμένο στο ξύλινο σκαφίδι σε μια μοναδική διαδικασία που σας προσκαλούμε να έρθετε και να φτιάξετε και εσείς το δικό σας κουσκουσέ}, μια νόστιμη ντοματοσουπα με κουσκουσέ είναι μια διαφορετική γεύση που μόνο στον τόπο μας θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε και σίγουρα θα σας κάνει να έρθετε πάλι.

ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΕΣ ΠΙΤΕΣ

Θα σας προσφέρουμε διάφορες ποικιλίες πιτοειδών για ένα πλήρες πρωινό- το παραδοσιακό μας μπουρέκι {το μπουρέκι αποτελείται από στρώσεις φύλλου με γέμιση συνήθως τυρί, σπανάκι }, την σπανακόπιτα {από άγρια χόρτα που μαζεύουμε από τα κτήματα μας και σπανάκια από ντόπιους παραγωγούς}, τυρόπιτες παραδοσιακές και τεράστιες, με φύλλο ανοιγμένο με τον πλάστη όπως και όλα τα πιτοειδη μας, με φύλλο που μόνο η κυρά Κική ξέρει να το κάνει αφράτο και τραγανό που χάνετε από την πρώτη μπουκιά μέσα στο στόμα, σε συνδυασμό με την απολαυστική γεύση του ντόπιου τυριού (φέτα), κολοκυθόπιτα {με γλυκό κολοκύθι} και μπουρέκια με γλυκοκολόκυθο και τυρί φέτα.

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΠΙΤΩΝ

Όλα τα παραπάνω εδέσματα τα συνοδεύουμε συνήθως με τσαγάκι. Επίσης, με μια λεμονάδα ή βυσσινάδα {σιρόπι βύσσινου από το δικό μας χειροποίητο γλυκό βύσσινο} με διάσπαρτους καρπούς βύσσινου που εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να τους απολαύσετε και αυτούς μαζί με την βυσσινάδα σας.

ΑΦΕΨΗΜΑΤΑ - ΣΟΥΠΕΣ

Σπιτική λεμονάδα {με λεμονιά από την λεμονιά μας}, τραχανάς λευκός και απολαυστικός φτιαγμένος και κοσκινισμένος από την κ. Κική με μεράκι στις κατάλληλες συνθήκες αποξήρανσης προκειμένου να κρατηθούν όλες οι δυνατές γεύσεις από το ξινόγαλα και να τις αναδείξει με το μετέπειτα μαγείρεμα της, δημιουργώντας μια μοναδική σούπα και πολύ δυναμωτική για το πρώτο ξεκίνημα της ημέρας.

Όλα τα παραπάνω σας δίνουν το έναυσμα να επισκεφθείτε την υπέροχη εύφορη γη του Νομού Ηλείας όπου τα γεωργικά και ζωοτροφικά προϊόντα βρίσκονται σε αφθονία και να κάνετε ατέλειωτους περιπάτους στις παράκτιες και βουνίσιες περιοχές εξερευνώντας τις ομορφιές γενικά της Ελλάδας μας και ειδικότερα του τόπου μας της Ηλείας και του ξενοδοχειου μας Γλαρέντζα στην Κυλλήνη.

Είμαστε και εμείς αναντικατάστατοι σας προκαλούμε και σας προσκαλούμε να έρθετε να το διαπιστώσετε και από κοντά.

TOP