Το Αλιευτικό μας ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΙΑ

Το Α/Κ ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΙΑ, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία δημιουργήθηκε από τον Γιαβάση Παντελή (πατέρας της οικογενείας).

Η οικογένεια μας είναι πλέον τρίτη γενιά αλιέων μαθαίνοντας την τέχνη αυτή από τον παππού Πέτρο όπου ήταν γνώστης της αλιευτικής τέχνης και αξιοζήλευτος ψαράς  από την Σμύρνη της Μικράς Ασίας και συγκεκριμένα από το χωριό Σαζάκι. Την τέχνη του  στα χρόνια που ακολούθησαν την εξάσκησε στην Γλύφα Ηλείας, όπου ήρθε ως πρόσφυγας το 1922, και σήμερα τα παιδιά αλλά και τα εγγόνια του, που έμαθαν και ακολουθήσαν την τέχνη του ψαρά, δραστηριοποιούνται με το ίδιο μεράκι,  με έδρα πλέον την Κυλλήνη Ηλείας όπου η οικογένεια Γιαβάση, είναι μόνιμοι κάτοικοι.

Το αλιευτικό μας σκάφος εργάζονταν έως το 2020 υπό την διακυβέρνηση του Πέτρου Γιαβάση (γιος) και πάντα μαζί με τον πατέρα της οικογενείας Παντελή, σήμερα εργάζεται υπό την διακυβέρνηση του Πέτρου Γιαβάση ( ξάδελφος) και καθημερινά κατά την αλιευτική του περίοδο να προμηθεύουν την ξενοδοχειακή μας μονάδα ‘’ΓΛΑΡΕΝΤΖΑ’’ με φρέσκα ψάρια από την ευρύτερη περιοχή του Ιονίου πελάγους, όπου είναι γνωστά για την ιδιαίτερη νοστιμιά τους , γιατί το Ιόνιο Πέλαγος ως γνωστόν έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλάτι και αυτό κάνει όλους τους οργανισμούς που ζουν σε αυτό να είναι πιο γευστικοί.

Και στην συνέχεια τα αλιεύματα τα αναλαμβάνει η μητέρα της οικογένειας κ. Κική προκειμένου να μετατραπούν σε γευστικά πιάτα, με γεύσεις που αναδύονται από τα φρέσκα και ποιοτικά υλικά μαγειρεμένα στην πρωτογενή τους μορφή, δίχως πολύπλοκες σάλτσες, εμπλουτισμένα με καρυκεύματα σε ισορροπημένες δόσεις με συνταγές από τον τόπο μας αλλά και Πολίτικες όπου έχουν μεταφερθεί από γενιά σε γενιά.

TOP