Το Αλιευτικό μας ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΙΑ

Το Α/Κ ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΡΙΑ, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία δημιουργήθηκε από τον Γιαβάση Παντελή (πατέρας της οικογενείας) .

Η οικογένεια μας είναι πλέον τρίτη γενιά αλιέων μαθαίνοντας την τέχνη αυτή από τον παππού Πέτρο όπου ήταν γνώστης της αλιευτικής τέχνης από την Σμύρνη της Μικράς Ασίας, όπου και στην συνέχεια στα νεότερα χρόνια εξάσκησε αυτό το επάγγελμα στην Γλυφα Ηλείας όπου ήρθε ως πρόσφυγας μετά το 1922 αλλά και στην Κυλλήνη Ηλείας όπου πλέον είναι μόνιμοι κάτοικοι η οικογένεια Γιαβαση. Το αλιευτικό μας σκάφος σήμερα εργάζεται υπό την διακυβέρνηση του Πέτρου Γιαβαση (γιος) και πάντα με τον πατέρα της οικογενείας Παντελή, φροντιζουν καθημερινά κατά την αλιευτική του περίοδο να προμηθεύουν την ξενοδοχειακή μας μονάδα ‘’ΓΛΑΡΕΝΤΖΑ’’ με φρέσκα ψάρια από την ευρύτερη περιοχή του Ιονίου πελάγους, όπου είναι γνωστά για την ιδιαίτερη νοστιμιά τους , γιατί το Ιόνιο Πέλαγος ως γνωστόν έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλάτι και αυτό κάνει όλους τους οργανισμούς που ζουν σε αυτό να είναι πιο γευστικοί.

Και στην συνέχεια τα αλιεύματα τα αναλαμβάνει η μητέρα της οικογένειας κ. Κική προκειμένου να μετατραπούν σε γευστικά πιάτα, με γεύσεις που αναδύονται από τα φρέσκα και ποιοτικά υλικά μαγειρεμένα στην πρωτογενή τους μορφή, δίχως πολύπλοκες σάλτσες, εμπλουτισμένα με καρυκεύματα σε ισορροπημένες δόσεις με συνταγές από τον τόπο μας αλλά και Πολίτικες όπου έχουν μεταφερθεί από γενιά σε γενιά.

TOP